De reguliere geneeskunde geneest heel weinig chronische aandoeningen. Wel is de reguliere geneeskunde expert in acute geneeskunde denk hierbij aan bijv,. een hartoperatie, transplantatie enz. Wanneer de reguliere geneeskunde u niets meer te bieden heeft, kan Reiki u wellicht de nodige ondersteuning geven. Reiki is echter geen vervanging voor een (huis) arts. Het is ook goed om te kijken naar uw leefstijl, zodat de oorzaak van de oorzaak boven water komt. 

Hoe gaat een behandeling in zijn werk? 
Ten eerste is het geen massage, door de handen op een bepaalde manier op het hoofd en lichaam te leggen, zorgt uw lichaam er zelf voor dat uw zelfgenezend vermogen op gang wordt gebracht. Let op Reiki is geen vorm van magnetiseren. De Reiki-therapeut die u behandeld is enkel een kanaal waar de energie doorheen stroomt en via zijn/haar handen uw lichaam bereikt.  Een Reiki-therapeut neemt niet de symptomen over. Zij helen/genezen u niet, uw lichaam doet dit helemaal zelf.

 

Omdat reiki uw zelfgenezend vermogen vergroot, ondersteunt u het lichaam op krachtige en natuurlijke wijze.

De meeste mensen ervaren een Reiki behandeling als een heerlijke ontspanning, rust, behaaglijk gevoel, even ontvluchten van het gejaagde leven. Bij sommige mensen kunnen er vastgeroeste emotie los komen wat weer een innerlijke opluchting kan geven. Maar het verschilt echter per persoon omdat iedere mens een eigen individu is.


Mensen die een Reikibehandelingen ondergaan, ervaren dat hun vitaliteit en zelfvertrouwen toeneemt.

Geef Reiki de tijd om lichaam en geest te helen. Soms gaat dat snel en soms heel langzaam. Dit ligt vaak aan het proces hoe diep het zit en dat kost tijd en geduld. Je zult ervaren dat acute pijn sneller geneest, dan chronische pijn. 


Reiki zal helpen om het lichaam weer in evenwicht te brengen, zodat het zichzelf kan genezen. Een gezond lichaam is hiertoe zelf in staat. Helaas door ons westers eetpatroon, is een lichaam nog maar zelfde in goede conditie. Dit merken we pas op langer termijn. Het helpt zeker ook om aan een gezonde leefstijl te gaan denken.

De effecten van een Reikibehandeling:

 • Herstel van lichamelijke en/of psychische klachten.
 • Reiniging en vitalisering van het hormoonsysteem en het zenuwstelsel
 • Versterking van het immuunsysteem.
 • Harmonisering van lichaam, ziel en geest.
 • Verwerking van trauma's, depressies en sterke emoties (waaronder angsten).
 • Aanvulling van tekorten aan levensenergie en versterking van de geest.
 • Verzachting of eliminering van bijwerkingen van (zware) medicijnen, bestralingstherapie en chemokuur.
 • Tot een besluit komen (knopen door hakken).

 Het geven van een Reikibehandelingen (of toepassing op jezelf) is geen garantie dat de behandelde in alle gevallen geneest. Het kan zijn dat er een ziekte is waar je nu eenmaal mee moet leren leven, Reiki kan daarbij steun geven.

 

WANNEER MAG MEN NIET BEHANDELEN MET REIKI ?   

Bij ontstekingen v.d organen. Een acute blindedarm ontsteking, zou kunnen doorbreken en daardoor buikvlies ontsteking kunnen veroorzaken. Dus hierbij geldt eerst, een operatie, dan behandelen. Ook bij brandwonden geldt eerst, water, Reiki komt later!

Geen Effect van de behandeling

Men kan met Reiki vele kwalen helen, maar niet alle mensen.                                                     

Dit is een uitspraak met een grote kern van waarheid. Je kunt wel alle mensen behandelen, alleen het zal niet bij iedereen hetzelfde effect hebben. Dit geldt voor alle vormen van (complementaire) geneeskunde.

Voor Reiki geldt:

 1. Het kan zijn dat het lijkt dat de behandeling geen uitwerking heeft op de persoon. Dit kan komen doordat de persoon voor een andere kwaal komt dan waar de energie zijn uitwerking op heeft. Bijvoorbeeld, iemand komt vanwege een bezeerde schouder. Na verloop van tijd blijkt het met de schouder nog steeds niet vooruit te gaan. Maar ondertussen is bij die persoon wel een depressie aan het verdwijnen. We zouden soms wel willen, maar deze energie is niet te sturen. Het zoekt zijn eigen weg. De energie gaat daar naartoe waar die het hardste nodig is, omdat dat de plaats is van de grootste onbalans. Reiki gaat direct naar de oorzaak. Als de depressie de oorzaak is van de zeren schouder........... Of bij darmklachten, zou het maar zo kunnen dat er een leefpatroon moet worden doorbroken.
 2. Het kan zijn dat de ontvanger en de gever van de behandeling elkaar niet liggen. Het klikt niet tussen beiden om het zo maar eens te zeggen. Als dit het geval is dan zal dit de doorstroming van energie blokkeren. Je kunt hetzelfde zien bij een omhelzing die niet van harte komt. Dat voel je! Er straalt geen liefde, geen warmte van af. Zo is het ook met de behandeling. Wordt deze niet met liefde gegeven, dan heeft de ontvanger hier ook geen baat bij. 
 3. Het kan zijn dat de ontvanger een andere vorm van geneeswijze nodig heeft. Omdat er eerst iets anders moet gebeuren voordat je met Reiki behandeld kunt worden. Als je bijvoorbeeld een blindedarm hebt die nodig verwijderd moet worden, zal een behandeling de buikpijn alleen maar verergeren. Dit houdt in dat de signalen die het lichaam geeft duidelijker worden. Hierdoor komt de desbetreffende persoon dus eerder bij de arts of therapeut terecht, die hij of zij nodig heeft. Deze andere vormen kunnen zeer goed met Reiki ondersteund worden. Waardoor het herstel bespoedigd wordt.  
 4. Het kan zijn dat iemand altijd ziek of zoekende is, louter en alleen omdat hij/zij op deze manier de aandacht krijgt en geen andere manier weet om deze te krijgen. Je kunt dan behandelen wat je wilt, maar er zal altijd weer iets zijn waardoor deze persoon opnieuw de aandacht zoekt. Meestal heeft hij of zij dit zelf niet in de gaten. En vaak willen ze het ook niet zien. Als dit het geval is dan kun je als behandelaar ook niets betekenen. Ook hierin moeten we de Vrije Wil, aan ieder van ons bij de geboorte gegeven, accepteren. Wil men er echter wel naar kijken dan is de grootste stap al gezet. En zal het herstel vlug volgen.   Bron- Ton Driesen in memory