Uit het boek " Ontheemde zielen ontwaken", las ik een stuk over ons kwantum lichaam. Inmiddels heb ik geleerd dat, tekens in je leven niet voor niets zijn. Je kan er voor kiezen ze te negeren, maar beter is om ze te aanvaarden. Zo vond ik het een teken, toen ik las over het Kwantum lichaam. 

Dr. Deepak Chopra , zoon van een cardioloog, is ook arts en heeft zich gespecialiseerd als internist en endocrinoloog. Geboren en getogen in India, volgde zijn medische opleiding in de Verenigde Staten. In zijn boek ‘Quantum Healing, exploring the frontiers of mind/body medicine’ gaat  Dr. Chopra in op de relatie tussen de kwantumfysica en de Ayurveda. Volgens Dr. Deepak Chopra spelen onze diepste gedachten en gevoelens een belangrijke rol bij de genezing van een patiënt en bidden dus echt helpen lees het hier.

Dit is serieus onderschat in de Westerse medische gezondheidszorg. Het lichaam vervangt voortdurend iedere atoom in iedere cel. In een jaar tijd wordt zo het hele lichaam volledig hernieuwd en elk atoom in iedere cel wordt hierbij vervangen. De vraag rijst dan ook wat die tumor toch op zijn plek houdt, terwijl het hele lichaam ieder jaar herbouwd wordt. Deepak verklaart dit uit het feit dat de blauwdruk voor het fysieke lichaam een subtieler kwantumlichaam is. Ziekten verschijnen eerst in dit kwantumlichaam alvorens zich te manifesteren in het fysieke lichaam. Zolang de ziekte niet verwijderd is uit het kwantumlichaam, uit de blauwdruk voor het lichaam zelf, dan zal het lichaam deze blijven herconstrueren met inbegrip van de tumor. Lees verder 'Het helende vermogen van de geest', blz 40.

Dit kan men toepassen met de Reiki 2 graad, een verbinding maken met het kwantum lichaam en of kwantum brein. Gebruik het kracht symbool, 'als een vortex', 1 keer tegen de klok in en dan in spiegelbeeld 1 keer met de klok mee, het mentale symbool en het master symbool. 

 

Reiki is ook zeker geschikt voor ons kwantum lichaam en of brein. Zeker wanneer men mensen behandeld, met een ernstige ziekte (zoals kanker), om zo het fysieke lichaam beter te kunnen ondersteunen.

 

Jolanda, Reiki master

Ervaring in Reiki sinds 1995

@ september 2011

Vortextechnologie uit de Oudheid (blz 53), Vortex healing & Reiki.

Een energie vortex is een draaikolk van energie op de aarde. Ze worden ook wel de chakra's van de aarde genoemd. Er zijn een aantal heel grote en bekende maar ook veel kleine vortexen


Een vortex (meervoud: wervels) is een spinning, vaak turbulente, stroming van vloeistof.  Elke spiraal beweging met gesloten stroomlijnt is vortex flow. De beweging van de vloeistof wervelende snel over een centrum wordt een vortex.

Een vortex kan dus ontstaan op de aarde door het elektromagnetisch veld zelf. De natuurlijke energiebanen in de vorm van leylijnen zijn goed te voelen. Tussen bijvoorbeeld Stonehenge en Glastonbury lopen twee specifieke lijnen die de Michael en Mary lijnen genoemd worden. Deze lopen bijvoorbeeld door de Chalice Well, de Michael Tower of de Abbey. Zowel de Abbey in Glastonbury als Stonehenge zijn gebouwd op kruisingen van grote hoeveelheden leylijnen, deze plekken zijn dan ook bijzonder krachtig. 

Maar een vortex kan ook door mensen gemaakt worden door regelmatig herhalend energie werk. Een paar voorbeelden zijn het Crystal Grid dat door de Correllians opgezet is, dit is een energie netwerk met op elke energiebaan kruising een kristal die samen met de moeder kristal gebruikt wordt voor heling, maar ook met Reiki 2, met het krachtsymbool

VortexHealing bestaat al duizenden jaren en heeft z’n oorsprong in wat nu Engeland is. Het is een zachte, doch uiterst krachtige vorm van genezen van het geslacht Merlijn, die op een intensieve manier wordt overgedragen van leraar op behandelaar. 

 

VortexHealing  is een krachtige, holistische, energetische vorm van helen, die uitsluitend werkt met goddelijk licht en bewustzijn. Dit zorgt voor diepe transformatie op alle niveaus.

Er zijn 49 verschillende soorten Vortex licht, elk ontworpen om een speciaal effect te creëren. Het kan gebruikt worden om het hele fysieke systeem van energie te voorzien of om het te gronden, als ook om emotionele of karmische conditionering in beweging te brengen en te transformeren.

 

Zoals al vermeld werd, zit een vortex ook in het krachtsymbool, van de Reiki 2 graad.  

Het krachtsymbool verbind de Energie in eenheid; verbind de Chi en de ziel; plaats de Energie hier; de Energie is hier. Dit symbool wordt tegen de klok in getekend. Echter het symbool werkt zowel tegen de klok in, als met de klok mee. Zo ook is dat met de vortex (draaikolk) het noordelijke halfrond  draait vaak met de klok mee, terwijl dezelfde Energie van het zuidelijke halfrond tegen de klok in draait! Denk maar aan de manier waarop het water door het afvoerputje in een draaikolkje draait. Hiermee zit de vortex, ook in het krachtsymbool van Reiki 2 gebouwd. Prachtig toch!

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb