Mij is eens geleerd dat, de Reiki die ik beoefen, van Usui zou zijn. Echter blijkt dit niet juist te zijn, het blijkt een aftakking van zijn oorspronkelijk systeem te zijn. Al heel wat jaren vroeg ik mij af, of mijn Reiki techniek wel die techniek was die Usui overbracht op zijn cursisten.

Het voelde gewoon niet meer juist aan. Als eerste waar ik tegen aan liep, waren de bedragen die voor mij gevoel erg hoog waren. Ik kon niet geloven dat Mikao Usui, zelf ook zulke bedragen vroeg. Hij was immers een boeddhist, het laatste waar zij aan denken is geld. Zij zijn niet materialistisch ingesteld. Het gaat hun juist meer om de verlichting en andere mogen bedienen in deze verlichting. Natuurlijk stond er wat tegenover, maar niet op deze manier niet met zulke hogen bedragen.

 

Mijn speurtocht ging van start in 2006. De speurtocht leidde mij bij de website van Frank. Zijn site bracht voor mij verheldering in de verwarring en chaos die er heerst in de Reiki wereld. Ik dank Frank voor de ondersteuning, informatie en hulp die hij mij bood.

 

In 1995 werd ik ingewijd in de eerste graad van Reiki, bij een Master die aangesloten was bij de Alliance. Men vertelde o.a. de geschiedenis van het Reiki-systeem. Ze vertellen over Usui, Hayashi en Takata en hadden het over Grandmasters. Ze spraken over het oorspronkelijk systeem, het Usui Reiki-Systeem of natural healing. Maar was dit wel zijn systeem en hoe kwam Reiki naar het westen? Lees hier meer over op deze site, of op de site van o.a Frank.

 

Jolanda

Maak jouw eigen website met JouwWeb