Er zijn wat misstanden over de graden.

  • Dat je bij iedere volgende graad beter zou kunnen genezen of meer krachten zou hebben. Er is hier sprake van een onjuiste benadering, je geneest namelijk NIET zelf.
  • Dat je alle graden moet hebben om meer krachten te opbouwen voor je persoonlijke groei of om Reiki goed te kunnen beoefenen. Ook dit is een misvatting, vanaf je eerste graad kan je Reiki doorgeven, beoefenen en je(krachten) opbouwen en die Reiki is net zo goed als die van een hoger opgeleide Reiki master.
  • Wel kan er verschil zitten in de hoeveelheid energie, die je in een bepaalde tijd kunt geven, bij hogere Reiki graden (R2).
  • Uiteraard geeft Reiki 2 een krachtiger doorstroming van de energie, dit komt omdat je in een kortere tijd op eenzelfde resultaat kan uitkomen, als met Reiki 1. De hoeveelheid energie die je in een bepaalde tijd kunt doorgeven, is dus groter, waardoor een behandeling korte duurt (vandaar de uitspraak 4 keer vereenvoudigd).
  • De kwaliteit van Reiki (v.d energie) is niet meer of minder, ongeacht de graad die je bezit! Aangezien de Reiki graad(en) en een goede doorstroming ervan, heeft toch veel te maken met jezelf!
  • Door veel met Reiki te werken komen ook je persoonlijke mogelijkheden (kwaliteiten) meer naar buiten en tot ontwikkeling. Logisch natuurlijk, want hoe beter je in je vel zit, hoe beter jij je eigen capaciteiten kunt onderkennen en je levensdoel kunt leren herkennen!

Tot besluit, de graden bepalen NIET je krachten of kwaliteit van de Reiki energie, wel de omgang met Reiki en jezelf als individu!

De ervaring leert, dat iemand die op de juiste manier ingewijd is in Reiki, noch zichzelf, noch een ander kan verzwakken. Dit zelfde geldt ook bij het behandelen van jezelf of personen.

Wilt u liever in de Japanse traditie onderwezen worden klik dan op  Japanse Usui Traditie

Ten eerste kies je master met zorg uit.  In het algemeen is het beter alleen van leraar te wisselen als je het gevoel hebt dat het echt nodig is. Vaak ontstaat er na verloop van tijd een hechte vriendschap. Geeft het dus een kans als je kunt!

Reiki eerste graad vind ik persoonlijk de belangrijkste graad, neem hier echt de tijd voor. Je hoeft niet het hele bouwwerk te hebben om Reiki te kunnen beoefenen, iedere graad is in zichzelf compleet. 

 

Persoonlijk vind ik de eerste graad, de meest intensieve en belangrijkste graad.

De eerste graad is bedoeld om weer verbinding te maken met ons fysieke vorm. Bij de eerste Reiki- initiatie opent de master het kanaal voor de universele levensenergie. De eerste graad kan al voldoende zijn, mits je er ook aan werkt, alleen jij kan er voor zorgen dat je, je krachten opbouwt, Reiki gaat namelijk niet vanzelf. Laat je niet leiden door, nieuwsgierigheid, haast en de verleidingen van deze tijd.

De eerste graad bestaat volgens het westerse Reiki systeem uit 4 initiaties (inwijdingen) en een workshop, deze wordt in twee dagen achtereen gegeven.  Men ontvangt 2 initiaties per dag. Met iedere volgende initiatie wordt dit proces geïntensiveerd. Dit stelt de leerling in staat om meer kosmische energie op te nemen voor zijn eigen welzijn.

Je ondergaat een zuiveringsperiode door van 21 dagen, wat inhoud dat je jezelf dagelijks een volledige Reiki-behandeling geeft en veel water of kruidenthee drinkt. Deze zuivering is geen dwingende gegeven, maar een manier om de initiaties van de eerste graad te verankeren en om te verdiepen in jezelf.

 

Je leert de toepassing van de handpositie om jezelf te behandelen, maar ook de 12 handpositie om andere te behandelen.

Er zijn dus 4 inwijdingen voor nodig om de eerste graad te kunnen beoefenen. De 4 inwijdingen associeer ik met de 4 elementen van de natuur; Luchtvuurwater en aarde.

 

De eerste inwijding mag je associëren met het element lucht, het kanaal wat geopend word met de kosmos, universele levens energie. Staat voor denken en communicatie .  Openingsinwijding

De tweede inwijding mag je associëren met het element vuur, Intuïtie, kracht van de zon, liefde, harmonie. Beschermingsinwijding

De derde inwijding mag je associëren met het element water, voelen, voor zuivering, emotie, balans. Beschermingsinwijding.

De vierde inwijding mag je associëren met het element aarde, aarding, hiermee verzegel je alles. Verzegelingsinwijding.

 

 Als je over gaat om anderen te helpen neem dit dan in acht;

  • Je neemt niet de symptomen over van de persoon die je behandeld
  • Het is goed de handen op de plaats te leggen waar de pijn is, maar het is altijd beter om een gehele behandeling te geven.
  • Laat Reiki ontdekken waardoor het probleem wordt veroorzaakt. Geef Reiki de tijd om te genezen, soms gaat dat snel en soms heel langzaam, dat ligt vaak aan het proces, hoe diep het zit en dat kost tijd en geduld, ook van de behandelde uit.
  • Je zult ervaren dat acute pijn sneller geneest dan chronische pijn.     

 

Als je na de eerstegraads inwijding de Reiki-energie niet duidelijk voelt stromen, bespreek dat dan direct met je leraar.