Sinds Reiki begin jaren ‘90 van de vorige eeuw, zijn intrede in Nederland deed. Zijn er in de loop der jaren, vele (nieuwe) Reiki vormen bij gekomen, daarmee ook allerlei, “fabels”, bij gekomen, die waarschijnlijk niets met de Reiki van doen hebben. Maar er zo zijn ingeslopen door de mens zelf.

Helaas gaat er de fabel rond dat,  Reiki achterhaald is, niets is echter waar.

Wel is het zo dat er steeds meer nieuwe Healings technieken bij komen, anders dan Reiki, ieder met zijn unieke trillingsniveau en frequenties. En dat is heel mooi, deze nieuwe healings energieën, zijn er om ons te helpen hier op aarde. Het is niet de bedoeling dat we onze eigen techniek(en) boven de andere gaan plaatsen, dan zijn we de intentie waarvoor we dit doen vergeten. En toont het alles behalve respect en dankbaarheid.

We moesten daar maar eens mee ophouden en gaan samen werken met elkaars technieken! 

Schakel je EGO dus uit!! Vlieg vleugel aan vleugel.

 

Fabels zoals: 

  • Jezelf afschermen voor het kwaad/negativiteit. Dit is echter onzin, omdat  de 2de en 3de inwijding, van de eerste graads, beschermingsinwijdingen zijn.
  • Dat Reiki een andere vorm van healing energie zou blokkeren, het gaat zelfs al zo ver, dat de symbolen van Reiki 2 worden weggehaald. Er is geen enkele energie die elkaar in de weg staan, zij werken samen, nu de mens nog! Alleen wij zelf zorgen voor een blokkade, niet een healing energie.
  • Dat het oude Reiki (van Usui) in kracht afneemt, zoals sommige beweren, dat is een grote fabel.
  • Dat men de Reiki energie niet via de voeten uit mag laten gaan, omdat daar de Engel des doods staat. Deze vind ik persoonlijk erg zorgwekkend, want ook dit is spijtig genoeg een fabel. De energie circuleert via de hoofdkruin naar de voeten, op deze manier ontvangt men de juiste hoeveelheid aan Reiki energie en negatieve energie vind weer zijn weg eruit via de voeten.  Door te vernemen dat aan de voeten de Engel des doods staat, kan jij de weg blokkeren voor deze uitgang, gedachten kracht is sterk. Hierdoor kunnen benen koud gaan aanvoelen, misselijkheden optreden en nog meer klachten die niet echt bij Reiki behoren.

Zulke fabel fratsen zet Reiki, althans de westerse vorm de Shiki Reiki, in een verkeerd daglicht.

De Westerse Reiki lijn, de “ Usui system of natural healing" of "Usui Shiki Ryoho". van"Hayashi/Takata Reiki" of "Alliance Reiki". Reiki kent zijn eigen weg en vindt ook zijn eigen weg, zonder bovengenoemde fratsen. Jij bent alleen een kanaal voor de ontvanger, zonder toevoegingen, niets meer, niets minder! Waar Reiki naartoe leidt weet niemand en dat is maar goed ook! Positief denken is belangrijk bij Reiki.

Positief denken kan WEL zonder Reiki, Reiki kan NIET zonder positief denken.

Over de andere tradities in Reiki, kan ik niets zeggen. Alleen over mijn eigen westerse vorm van Reiki, die liefdevol is zonder en geen angst kent, maar je juist bevrijdt ervan.

Een zonnige Reiki groet

Jolanda Reiki master, ervaring in Reiki sinds 1995