Reiki was al een begrip voor Usui haar weer herontdekt heeft. Hij ontwikkelde zijn Usui Reiki Ryoho (URR), dit wordt anders overgedragen dan de meeste van ons denken te ontvangen, NIET BETER OF SLECHTER. Maar de geschiedenis leert ons wel,  dat "volgens het Usui systeem" , niet de URR is.

 

Het lijkt in mijn ogen belangrijk, dat wanneer je wordt ingewijd in Reiki, dat je weet om welke traditie het gaat, waar de roots/wortels liggen. Usui Reiki Ryoho Gakkai (het oorspronkelijke systeem) niet de Reiki Shiki Ryoho, ook wel genoemd Reiki systeem of Natural Healing (het systeem van Hayashi en Takata), Diana Stein, Rainbow Reiki, Tibetaanse Reiki, Terai mai Reiki, Dolphin trilogy Reiki enz, is. Wel heeft ieder vorm van Reiki, zijn eigen mooie kracht en dezelfde intense, de energie, universele levensenergie ontvangen en die heeft de naam REIKI!

 

Er zijn mensen naar Japan gegaan, om zo meer te weten te komen over het leven van Usui en zo kwamen zij achter bepaalde feiten en waarheden, zij spraken o.a. met de nog in leven leerlingen van Usui. Hiermee, kwam nieuwe informatie naar boven, betrouwbare informatie, ook over Usui's leer en onderwijs en de ontwikkeling van zijn Usui Reiki Ryoho. Hiermee kwam een nieuwe geschiedenis aan het licht.

 

Er is geen betere of mindere Reiki, ook is het niet, dat het oude Reiki (van Usui) in kracht afneemt, zoals sommige beweren, dat is een grote fabel.

 

Usui gaf zijn URR door aan Hayashi en Hayashi gaf het door aan Takata. Zij gaven hun Reiki of Natural Healing door (het meest bekende bij ons). Wat wij, Reiki of Natuaral Healing, ook wel genoemd Reiki shiki Ryoho noemen, is dus ontwikkeld door Hayashi en Takata, aangepast aan het westen, Reiki zonder drempels.

 

Het mag dan alleen, geen Usui onderwijs meer heten, maar zo wordt het wel overgebracht. Voor 2007 ook door mij, want ook ik wist niet beter, dat dit volgens het systeem van Usui was.

 

Persoonlijk als master zijnde, kan ik  niet doorgaan met de kennis die ik nu weet, over het originele URR Reiki van Usui en de Reiki of Natural Healing, de Reiki of Natural Healing door te geven als Usui onderwijs, of volgens het Usui systeem.  Dit staat gelijk aan valse informatie, men gaat ook  geen natuurkundeles geven, als het biologie is.

 

Persoonlijk vind ik het ook niet rechtvaardig tegen over Usui, om in zijn naam een ander vorm van Reiki onderwijs als volgens het Usui systeem door te geven. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om zo les te geven en het over te dragen. Dat kan je in mijn beleving niet maken.

 

Er is nieuwe kennis uit betrouwbaren bron boven water komen drijven, feiten waar we nu niet meer omheen kunnen. Zodat we aandacht gaan besteden, waar de wortels van iedere Reiki traditie vandaan komt, om de zuiverheid te bewaren en te behouden en zo ook over te dragen! 

 

LET WEL, Reiki of Natural Healing is geen imitatie, dat is geen één Reiki traditie.
 

Het gaat ieder goed in al hun wijsheid.
Warme groet Jolanda