We zouden wel eens al het mooie in het leven, kunnen verliezen door onze enghartigheid.

Het streven naar afscheiding komt altijd voort uit drang van het ego om zelf beter en belangrijker dan andere te zijn. 

Voorkom dit zeker met Reiki, Reiki werkt niet, wanneer er vanuit de EGO wordt gewerkt.

 

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk 'universele levers-energie'. Er zijn vele manieren om je bewustzijn naar je eigen centrum te richten, Reiki is een van deze mogelijkheden.
Een van de eerste dingen die Reiki voor ons doet, is het weer op gang brengen van ons zelfgenezend vermogen. Waar Reiki naar toe stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost, zodat het uit ons systeem kan verdwijnen. Het kan ook een gedachte patronen waarmee we onszelf ziek of ongelukkig maken er door doen veranderen. Reiki werkt nooit in op de symptomen maar altijd op de hele mens. De energie bevindt zich overal en om ons heen en heeft een positief effect op ons lichaam, onze geest en onze gevoelsleven.

 

Door deze levens-energie, is het mogelijk sneller te herstellen van een ziekte. Het brengt de mens (jong en oud), dier en zelfs planten weer in balans, zodat het een betere weerstand opbouwt tegen ziektes. Reiki is de energie die alles wat bezield of niet bezield is doordringt. Het is altijd anders en toch weer hetzelfde.

 

Het is een perfecte zelfhulpmethode die corrigerend werkt en die geen medium nodig heeft. Het brengt ons weer in contact met onze lang vergeten, maar alles doordringende levensenergie en leert ons hoe we weer van onszelf kunnen houden.

Iedere levensvorm heeft zijn eigen individualiteit, zijn eigen karakter. 

 

Een inwijding in Reiki, maakt niet noodzakelijkerwijs een groot genezer van je, een rijke zakenman of een verlichte. Het brengt gewoon het beste in je naar boven, het vergroot je mogelijkheden en laat zien welke domeinen in je leven nog niet geïntegreerd zijn.

 

Om Reiki te verbreden is het belangrijk om bij jezelf te beginnen. Werk aan de vermogens van je hart en doe de dingen vanuit stilte in jezelf. Iedereen heeft toegang tot Reiki omdat het bij jezelf begint!

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb